tiistai 6. syyskuuta 2016

Normandie

Tanaan tasan kaksi viikkoa Ranskassa vietetty! Koulu loppu poikkeuksellisesti aikasin nii paatin kertoo tasta viikonloppureissusta Normandiessa! Ensin ajettiin Caen nimiseen kaupunkiin, jonne on noin kolmen tunnin ajomatka ja jonne mun host-veli samalla muutti opiskelujen takia. Taa koko paiva meni muutossa ja kierreltiin kaupoissa etsimassa tuoleja ja poytaa veljen kamppaan, joka on siis pienempi ku mun huone!
  Seuraavana paivana suunnattiinkin lahikaupunkiin Cabourgiin rannalle! Lampotila oli noin 25 astetta, joten suomalaiselle lammin. Vietettiin useita tunteja rannalla aurinkoa ottaen ja petankkia pelaten. Ma kavin myos meressa uimassa ja olihan se lamminta, kun on tottunu uimaan Oulujoen kylmassa jokiveessa! Muut vain kaytti jalkoja vedessa ja liian kylmaa kuulemma oli. 
  Tan jalkeen kaytiin viel kiertelemassa Deauvillessa, jossa jarjestetaan vuosittain Yhdysvaltalainen elokuvafestivaali ja viereisessa kaupungissa Trouvillessa. Iltaa kohden olin kylla tosi vasyny ja olin tosi onnellinen, kun vihdoin istuttiin creperien poytaan syomaan. Creperiessahan yleensa syodaan aluksi suolainen crepe ja jalkiruuaksi makea crepe. On muuten tosi hyvaa! Paivallisen jalkeen ajettiin takas Caeniin host-veljen pieneen kamppaan.
  Viimesena paivana kaytiin jossain pienessa kylassa, jonne ajettiin maaseudun lapi. Siel syotiin lounas creperiessa taas! Sen jalkeen suunnattiin paikkaan, jossa naytettiin juuston valmistus. Tasta en ois muuten kyl ymmartany varmaan mitaan, mut onneks info oli myos englanniks. Kierroksen lopussa oli tietenki maistiaisia, ja jokanen juusto piti tietenkin kaya lapi, samalla kun host-aiti katto mun reaktioita vieressa! Mutta hyvaahan se ranskalainen juusto on, vaikka osa on aika voimakkaan makusia, ei mitaan suomalaista kermajuustoa.
  Taman jalkeen palattiin Deauvilleen ja oltiin ehka tunti rannalla, jonka jalkeen suunnattiin host-aidin veljelle Pariisiin syomaan paivallista. Varmaan kaks tuntia ainakin istuttiin siina ruokapoydassa, ja on se aika uuvuttavaa, kun ei ymmarra paljoa mitaan ja muutenkin vasytti! Mutta ranskalaiset rakastaa viettaa aikaa ruokapoydan aaressa! 
  Viela vahan kuulumisia tahan loppuun. Koulu alkoi lukkarin mukaan maanantaina ja hyvin on lahteny ranskalainen koulu kayntiin! Opettajan puheesta ei valilla ymmarra mitaan, mut muiden oppilaiden kanssa on tullu ranskaks juteltua ja oikein mukavilta vaikuttaa! Ranskan ymmartaminen on nyt kahden viikon jalkeen jo paljon helpompaa kun ensimmaisina paivina ja puhuminenki alkaa joten kuten sujua. Tanaan kavin kirjakaupassakin ostamassa kirjan ranskan tunnille ja koko homman hoidin ranskaks! Tallasia pienia vaihtarin iloja!

 Cabourg




 Deauville




 À bientôt !
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti