keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Les vacances #2 et joyeux anniversaire Thierry!

Kolmantena päivänä suunnattiin kohti Monacoa, joka on siis maailman toiseksi pienin valtio Vatikaanin jälkeen. Pinta-alaa on huimat 2 neliökilometriä. Kierreltiin pitkin katuja, ja voin sanoa, että Monacossa kaikki on tosi siistiä. Rakennukset on tosi tiheästi ja meren päälle on rakennettu, koska tilaahan ei oo paljon. Päivä oli tosi lämmin ja syötiin lounas rannalla. Monacossa asuu paljon rikkaita ihmisiä, ja kyllähän se näkyy ohi menevissä autoissa. On hienoja hotelleja ja casinoita. Vanha Monaco on tosi nätti ja siellä on myös linna ruhtinaille. Käytiin paluumatkalla pienessä kylässä nimeltä Eze, joka oli tosi korkeella. Siellä oli eksoottinen puutarha ja hieno näkymä merelle.
  Neljäntenä eli viimeisenä päivänä tehtiin kävelyreissu Cap d'Antibesissa. Käveltiin pitkin kivistä rannikkoa pitkin noin kaksi tuntia, ja tuli kyllä kuuma, kun aurinko paahtoi 24 astetta. Kävelyn jälkeen suunnattiin rannalle, jossa vietettiin loppupäivä. Olin ainoa, joka uskaltautu uimaan meressä, jossa oli aivan ihanan kirkasta vettä! Rentoon iltapäivään oli kiva päättää loma, ja seuraavana aamuna jätettiin Etelä-Ranska ja lähdettiin kohti kotia.
  Mutta voin sanoa, että lomailu on rankkaa, koska olin joka päivän jälkeen ihan puhki! Kaupungeissa kävely ja kokopäivän reissaaminen väsyttää, mutta en kyllä valita! Oli mahtava loma sain nähdä upeita paikkoja ja viettää laatuaikaa hostien kanssa!
  Nyt on taas palattu arkeen ja kouluun. Ei oo täällä yhtä lämmin, kun Etelä-Ranskassa, mutta lämpötilat pysyy 5-15 asteen välissä, eli suomalaiselle ei ole täällä kylmä. Koulussa on vähän väliä testejä, joihin ranskalaiset lukee hiki hatussa. Mää yritän parhaani mukaan edes saaha muistiinpanot tunnilla tehtyä, kun nehän sanellaan täällä, nopealla tahdilla. Noh en jaksa stressata turhia koulusta, säästän sen sitten ens vuodelle!
  Viime viikonloppuna oli host-isän 50-vuotissynttärit, joihin tuli kaikkia perheen ystäviä ja sukulaisia, yhteensä noin 75. Ranskalaiseen tapaan tarjolla oli paljon ruokia ja juomia, ja kuulumisia vaihdettiin ruokapöydän äärellä. Monta kertaa piti esittäytyä, ja vetää small talkia ranskaksi. Mun kauhuksi, yksi vieraista osas puhua ruotsia! Sanoi, että tietää pari asiaa suomesta ja yksi niistä on, että suomalaiset puhuu ruotsia. Sitten yhtäkkiä sanoi jotain ruotsiksi ja yhden ainoan lauseen saan sanottua: ja jag talar lite svenska. Sen enempään en pystyny, vaan kaikki sanat tuli mieleen ranskaksi. Että ainakin ennen vaihtoa jo vähäiset ruottin taidot on menetetty!



Monaco






 Eze
 Cap d'Antibes

 Host-isän synttärit



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti